Jump to content

8 dolog, amit nem tudtál a fürdőruhákról

2017. 07. 21. 07:19

Vajon melyik országban gyártják a legtöbb fürdőruhát? És vajon melyik volt az a sláger, melynek hatására jelentősen emelkedtek a bikinik eladási statisztikái? Olvass tovább, és megtudod!

1. Egészen a 20. századig a nők csak úgy tudtak megmártózni a habokban, ha egy bójához rögzített kötélbe kapaszkodtak, a fürdőruhájuk ugyanis túl nehéz volt. Egy átlagos fürdődressz 10 kilót nyomott.

2. 1921-ben a Jantzen nevű márka fürdőruha helyett úszóruha néven dobta piacra a korábbinál merészebb fürdőruháit azért, hogy azt sportruházatként jobban elfogadják.

3. Az első bikinit egy Louis Réard nevű mérnök tervezte, aki úgy vélte: egy fürdőruhát nem lehet bikininek nevezni, ha azt nem lehet áthúzni egy jegygyűrűn.

4. A  legelső, 1959. március 9-én piacra került Barbie baba öltözéke egy fekete-fehér csíkos fürdőruha volt.

5. A hatvanas években jelentősen megemelkedtek a bikinik eladási adatai a Itsy-Bitsy Teenie-Weenie Yellow Polka-Dot Bikini  című sláger hatására.

6. Kína a legjelentősebb fürdőruhagyártó a világon, ők exportálják a piacra kerülő fürdőruhák 70 százalékát.

7. A híres metál bikininek, melyet Leia hercegnő a Star Wars: A Jedi visszatér című filmben viselt, két változata volt: egy kemény, fémből készült modell, melyet a lassú jeleneteknél használtak, és egy puhább anyagból készült darab, melyet Carrie Fisher a gyorsabb mozgást igénylő részeknél viselt.

8. A fürdőruhák háromnegyedét nők számára gyártják, a maradék negyeden osztoznak a gyerekek és a férfiak.

(Forrás: nlcafe.hu)
divatesszepseg_sticky_layer_redesign