Jump to content

Top 5 illatanyagmentes BB-krém

2017. 06. 19. 18:43

Még mindig töretlen a BB krémek népszerűsége, az, hogy egy rétegben kínálják a hidratálást és a fedést, sokak számára jelent csábító ígéretet. Nem csoda, egy rohanós napon nem mindig jut időnk rá, hogy soklépcsős arcápolási rutinnal indítsuk a reggelt, de mégis, valami kell, hogy ne tűnjünk totálisan nyúzottnak.

Bár egy réteg fényvédőt határozottan ajánlatos esetükben felvinni, a választék óriási, és szerencsére minden árkategóriában találhatunk nagyon jó termékeket, amelyek szépen teljesítik az elvárt hatásokat.

Akkor azonban már picit gondban lehetünk, ha olyan BB krémet keresünk, ami mentes mindenféle illatanyagtól. Belőlük már sajnos nincs olyan sok, ezért, hogy megkönnyítsük a keresgélést, bemutatunk ötöt.

1. Estée Lauder Clear Difference Complexion Perfecting BB Creme SPF35

Olajmentes BB krém, amely a tapasztalatok alapján közepes fedést biztosít amellett, hogy szépen hidratálja is a bőrt. Szép, egységes bőrképet kapunk, zsíros bőrre is jó megoldás lehet, ugyanis remekül mattít. Bár sűrű, ezért gyorsan kell eldolgozni, maszkszerű hatással nem jár, így kellemes viselni. Három árnyalatban kapható, SPF 35-ös fényvédelmet tartalmaz.

2. Bareminerals Complexion Rescue Tinted Hydrating Gel Cream SPF30

Külföldről rendelhető termék, nagyon szép összetevőlistával, érzékeny bőrűeknek remek tesztalany. A tapasztalatok alapján a hidratálás terén jól teljesít, a fedést illetően azonban ne várjuk tőle az alapozó-hatást. Enyhén színezett krémről van szó, ami nagyobb bőrhibákat önmagában nem tud elfedni, inkább csak kicsit összekapja a látványt és egészséges ragyogást ad a bőrnek. SPF 30-as fizikai fényvédőt tartalmaz.

3. BRTC Jasmine Water BB Cream
 
Ő egy igazi kis kakukktojás a listában, ugyanis bár az INCI alapján nincs benne illatanyag, használói a hatása mellett az isteni jázmin illatáról is ódákat zengenek. Ásványi olajmentes BB krém Dél-Koreából, amit sötét, érzékeny és száraz bőrre, vagy idősebb, rugalmatlan bőrre ajánlanak. Nagyon jól hidratál, szebb bőrképet eredményez a használata, BB krémtől elvárható szintű fedést biztosít, ami nem a sárgás tónusok felé tolja el az arc színét. Fényvédőt szintén tartalmaz, SPF 30-as értékűt.
 
4. Bobbi Brown BB Krém SPF35
Egységesíti a bőrtónust és az ígéretek szerint a kisebb bőrpírt is elfedi, miközben minimalizálja a pórusok láthatóságát. 5 árnyalatban kapható, rendkívül kiadós krém, amiből egy kevés is elég, hogy szépen eldolgozva a fedő hatása érvényre jusson – a kevés mennyiség miatt viszont ez esetben is javasolt az előzetes fényvédelem. Természetes hatású, sárgás beütés nélküli színt ad arcunknak és a tapasztalatok alapján kellemes viselni, nem jár vele nehéz, maszkszerű érzés.
 
5. L’Oreal Magic Skin Beautifier BB Krém
 
Remekül összerakott krémről van szó, ami bár sokat ígér, úgy tűnik, sikerül is teljesítenie azokat. Hidratál és primerként is jól működik, szép egyenletes bőrt eredményez. Fedése egy átlagos BB krémnek megfelelő, nem alapozószintű, de nem is alapozót vásárlunk vele. Négy árnyalatban gyártják (bár nálunk nem mind kapható a drogériákban, online azonban beszerezhető bármelyik), könnyű felvinni és viselni is kellemes érzés.  Fényvédelem nincs benne, de miután bármelyik BB krém esetén javasolt az előzetes fényvédő használata, így ennek hiánya nem jelent nagy tragédiát.
 
(Forrás: Krémmánia)
divatesszepseg_sticky_layer_redesign