Jump to content

Házi megoldások pattanásos fenékre

2017. 09. 22. 15:46

Bár sokan szégyellik, és azt hiszik, egyedinek számító problémáról van szó, valójában a fenéken megjelenő piros pöttyök teljesen hétköznapiak, és egyáltalán nem is ritkák. Az viszont igaz, hogy kevesen beszélnek róla, mivel kínosnak tartják, pedig egyáltalán nem szabadna.

Fontos ugyanis feltárni a háttérben meghúzódó okokat, mert nemcsak a műszálas vagy szoros ruhák okozhatják a pattanásokat, bár a nem pamut bugyit el kéne felejteni, hanem a bőrgyógyász elmondása szerint a stressz, a helytelen táplálkozás és életmód, valamint a hormonális változások is járhatnak ilyen tünetekkel.

Szerencsére azonban nem kell beletörődni a jelenlétükbe, vagy méregdrága krémekre és kezelésekre költeni, mert vannak olyan házi kencék, amikkel hatékonyan fel lehet venni velük a harcot. Ezek az egyszerű hozzávalók ráadásul vagy ott rejtőznek a lakásodban, vagy pedig bármelyik drogériába lépve beszerezheted őket olcsón. Az alábbi keverékek tehát nemcsak egyszerűek, hanem szuper hatásosak is a fenéken lévő pattanások ellen, és néhány nap alatt képesek elmulasztani őket.

A meleg sós borogatás fertőtlenít és csökkenti a gyulladást: 1 evőkanál sót keverj 2 csésze meleg vízbe, márts bele egy törölközőt, majd nyomd a területre 15 percig. Ismételd meg naponta.

A jegelés sem csak az arc pattanásaira és a szem alatti karikákra hat. Tegyél jégkockákat egy törölközőbe, nyomd a pattikra 15 percre, és gyorsan lemegy majd a gyulladás.

Az alma cider ecet is szuper megoldás. Adj egy csészényit a fürdővizedhez, és vegyél ülőfürdőt legalább 15 percig, de úgy is szebbé teszi a bőrödet, ha minden nap iszol belőle egy kicsit vízzel keverve.

A teafaolaj az egyik legismertebb módja a pöttyök kezelésének, és a fenéken is beválik. Csepegtess 5-6 cseppet egy evőkanál vízbe, márts bele vattát, és dörzsöld át a pattikat minden nap.

(Forrás: femina.hu)
divatesszepseg_sticky_layer_redesign