Jump to content

Ezek a legrosszabb dolgok, amiket a hajaddal tehetsz

2018. 01. 09. 21:13

Sokan szenvedünk a hajunk nem megfelelő minőségétől. Nem elég fényes, túl töredezett vagy szálkás, netán sprőd. Télen a helyzet talán még rosszabb. A folyamatos kinti hideg, és benti meleg váltakozása, illetve az állandó hajszárítás sem tesznek jót hajszálainknak. A különböző hajformázó szokásainkról nem is beszélve. Mutatjuk, miket lenne érdemes elkerülnöd vagy legalább minimalizálnod a jövőben, hogy hajad egészségesebb legyen

Vizes haj fésülése

A nedves vagy vizes haj rugalmas, így könnyebben nyújtható, és meggyengülhet. Persze vannak olyan kefék, melyek kifejezetten vizes haj ápolására készültek, de alapvetően inkább szárazan fésüljük a hajunkat, és akkor is csak kíméletesen.

Pamut párnahuzat

Ha ezen alszol, bebodorítja és megtörheti a hajadat, ezért a szakértők a pamut helyett inkább szatén vagy selyem párnahuzatot ajánlanak.

A legmagasabb hőfokon szárítod vagy vasalod a hajadat

Mítosz, hogy minél magasabb a hőmérséklet, annál jobban formázható a haj. A modern hajformázó készülékek már több hőfokozattal rendelkeznek, ezeken nem ajánlatos a legforróbbat választani.

Túl korán vagy nem eleget vágatsz a hajadból

Nagyon fontos a haj rendszeres visszavágása, hogy mindig egészséges legyen. Ha az a célod, hogy hosszabb legyen a hajad, nem az a legjobb módszer, ha sosem vágatsz belőle. Akkor is négy-hat hetente érdemes egy kicsit lecsippenteni a végéből. Persze nem minden szakértő szerint van ez pont így, mert ettől nem fog gyorsabban nőni a haj. Az inkább a haj egészségi állapotától, növekedési ciklusától és az otthoni gondozásától függ. 

Túl forró vízzel mosod

Ugyanazok a hőszabályok érvényesek a vízhőmérsékletre, mint a hőformázásra. Így is megégetheted a hajadat. Ha nem is égnek meg, de szálkásabbak és töredezettebbek lehetnek a hajszálak. A túl forró víz emellett eltávolítja a fejbőrből az olajat, ami olyan olaj túltermeléséhez vezethet a hajformázóid által, melyek károsíthatják a hajgyökereket, és hajhullást okozhatnak.

Folyamatosan lófarokban hordod a hajad

Persze, egyszerű és gyors megoldás felkötni a hajad, ha épp nem szeretnél extra frizurát készíteni, de a túlságos szorítás meghúzhatja a fejbőröd, és a hajgyökereknek sem tesz sok jót. Ha mindenképp fel szeretnéd kötni a hajad, próbáld a gumit csatokkal helyettesíteni. 

Turbánba csavarod a hajad mosás után

Ez megtöri a hajat, amelyet ilyenkor extra kényeztetésben és ápolásban kell részesíteni. Használj inkább egy finom pólót, ha hűvös van, de a legjobb, ha hagyod magától megszáradni. 

(Forrás: nlcafe.hu)
divatesszepseg_sticky_layer_redesign